Sökalternativ

Heavenly, Kalifornien, USA

Om man vill uppleva en skidresa utöver det vanliga bör man packa väskan och åka till Heavenly Ski Resort som ligger vid Lake Tahoe i Kalifornien. Här har man inte bara underbara backar att svischa ner för utan även den bästa tänkbara utsikten då Lake Tahoe’s klarblåa vatten sträcker ut sig nedanför. Här hittar man även den högsta punkten i de omringande bergen, där man kan åka upp till hela 3 060 meters höjd och blicka ut över det fantastiska landskapet. Varför skidorten kallas för Heavenly (himmelskt) förstår man så fort man kommer dit.

Ett rikt utbud

I Heavenly har man många olika typer av nedfarter att välja mellan. Spenderar man sin skidsemester här kan man vara säker på att alla i familjen eller kompisgänget kan hitta backar som passar. Oavsett om man föredrar välpreparerade, breda pister eller orörd terräng finns det gått om båda i Heavenly. Man kan också åka skidor eller snowboard genom skogen eller i någon av de snöparker som finns på skidområdet.

Skidresor till Heavenly innebär att man får tillgång till hela 97 pister med hjälp av de 30 liftar som finns på plats. Man kan även vara säker på att det kommer finnas tillräckligt med snö då det faller i genomsnitt cirka 900 cm snö varje år. De dagar det behövs sätts ett av USA:s största snökanonsystem på och hjälper till att skapa mer snö. Säsongen sträcker sig ända från mitten av november till mitten av april.

Även utanför pisterna finns det mycket att hitta på om man är på skidsemester i Heavenly. I Lake Tahoe-området kan man prova på allt från helikopterturer och luftballongsturer till snöskoterturer runt sjön. När det gäller underhållning och nattliv finns det massor av olika ställen att njuta av detta i Heavenly. Besök mysiga restauranger och barer, livliga nattklubbar eller coola kasinon på din skidresa i Heavenly.

Hur ska man bo?

När det gäller boende i Heavenly finns det massor av alternativ att välja mellan. Känner man sig mest bekväm med sitt ”egna” boende finns det stugor att hyra, men vill man bo ännu mer bekvämt och få mer service kanske ett av alla de hotell som finns på orten passar bättre. Man kan hitta boende i alla prisklasser när det gäller skidresor till Heavenly, så även om man har en tajt budget kan man njuta av sin skidresa lika mycket som alla andra.

Att ta sig till Heavenly är inte svårt. Den närmaste flygplatsen som ligger ungefär en timme bort är Reno-Tahoe International Airport, men man kan även flyga till Sacramento som ligger cirka två timmar bort. Det går även bussar från San Francisco-området direkt till Heavenly. Att hyra bil och köra dit på egen hand är inte heller svårt då flera motorvägar går förbi Lake Tahoe-området.

Hotell & boende i Heavenly

Hos oss hittar ni totalt 162 hotell, lägenheter och stugor/hus i Heavenly.
40 boendealternativ
Pris/natt från: 344 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 421 kr
42 boendealternativ
Pris/natt från: 344 kr
51 boendealternativ
Pris/natt från: 351 kr
24 boendealternativ
Pris/natt från: 365 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: 1624 kr