Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Dizin och Shemshak

Dizin och Shemshak, Iran

Åka skidor i Iran? Är inte Iran ett ökenland? Iran är faktiskt ett otroligt häftigt nytt resmål för riktiga skidfantaster. Här finns primärt två stora områden att besöka: Alborzbergen och Tagrosbergen. I Alborzbergen ligger skidorterna Dizin och Shemshak.

Dizin

Dizin är Irans största skidort och öppnade redan 1969. Topparna når över 3000 meter och snösäkerheten är hög! Säsongen sträcker sig från november till slutet av maj. Alla områden som ligger utanför pisten är orörda, ingen verkar tycka det är mödan värt att lämna den bekväma pisten. Det finns gott om spännande små hopp och flera drops.

Shemshak

Shemshak ligger precis bredvid Dizin och erbjuder de svåraste och brantaste backarna. Här finns även kvällsskidåkning i strålkastarnas sken.

Dizin ligger ungefär en till en och en halv timme från Teheran och Shemshak 45 minuter till en timme. Det finns ett par hotell och ett större antal olika guesthouses att välja bland.

Orörd snö och vacker natur

Något av det bästa med att åka skidor i Iran är den orörda snön utanför pisterna, den otroligt vackra naturen och den annorlunda kulturen. Iranska kvinnor, som alltid bär skynken, kan i pisten ta på sig annan utstyrsel och åka tillsammans med männen. Skidåkning är relativt populärt och det blir lätt köer under helgerna. Om du väljer att gå på topptur störs du dock inte av detta. Det är dock lite spännande att titta på alla människor som kommer till skidbacken för att själva titta. Många åker inte skidor utan kommer för att titta på andra som åker och insupa den sköna stämningen.

Låga priser

En annan stor fördel är de låga priserna. Liftkort är löjligt billigt och att hyra guide likaså. Guiderna kommer från byn Rudbarak, där man i princip växer upp på skidor. De kan garanterat guida dig till de häftigaste åken för dagen, och ser även till att skidåkningen sker så säkert som möjligt. Innan du reser till Iran för att åka skidor är det bra att se över sin utrustning. Det finns visserligen uthyrare på det stora skidorterna, men utrustningen är inte av samma kvalitet som vi är vana vid hemma. Eller gör som Stig Helmer och ta med en reservskidspets av aluminium.

Resa till Dizin och Shemshak

Dizin och Shemshak är inte alltför svårt att ta sig till med lite god planering. Flyg till Teheran och res vidare med lokal transport. Mer spännande och annorlunda skidresa får du leta länge efter! Kombinera givetvis med ett besök i sprudlande storstan Teheran.

Hotell & boende i Dizin och Shemshak

Tyvärr har vi inga hotell , lägenheter och stugor/hus i Dizin och Shemshak just nu