Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Boka i Cairngorm

Cairngorm, Skottland, Storbritannien

Det spirituella hemmet för vintersport i Storbritannien. Cairngorm i Skottland har varit en viktig ort för de flesta stora namnen inom vintersport i Storbritannien. Området ligger beläget på det femte högsta berget i Storbritannien. 15 liftar leder upp till toppen, för att sedan bjuda på över 20 pister på nedvägen. Totalt så finns det närmare 40 kilometer pist att njuta av. Säsongen sträcker sig vanligtvis från början av december till slutet av april.

En skidort med många valmöjligheter

För dig som vill njuta av skidor utan att behöva åka utför så finns det alternativ. 60 kilometer spår för längdskidåkning finns i anslutning till Cairngorm, som ständigt underhålls för att kunna vara i så gott skick som möjligt. Utöver spåren för längdskidor så finns det gott om möjligheter att utforska området på egen hand. Med skidor, till fots, snöskor eller vad som passar dig bäst. Kom bara ihåg att kolla upp väderinformationen för området då det kan skifta väldigt snabbt. Det finns även en väldigt välfylld snow-park, för dig som vill ha lite mer action i backen. Här hittar du bland annat stora hopp, half-pipe och räcken i många olika former. Det finns många lokala guider och skidskolor som det kan vara värt att kolla in. Med lite experthjälp blir det lite lättare att kunna njuta till fullo i all snö som Cairngorm erbjuder. Elva pister är klassade som lätta, tio stycken som medelsvåra och tre stycken som svåra/mycket svåra. Det finns även gratis guider att tillgå, för att kanske hitta de där lite extra speciella ställena.

Det erbjuds även ett väldigt aktivt nattliv. De typiskt brittiska pubarna får rejält med liv under vintersäsongerna. Det finns många uteställen för de som gillar lite mer liv och rörelse. Det finns också många lugnare pubar, där det huvudsakliga är att njuta av stämningen och smaka på en äkta skots whiskey.

Åka på räls upp till toppen

Cairngorm har Skottlands enda bergsjärnväg på denna höjd, och den går hela vägen upp till toppen. Högst upp hittar du ett stort utbud av restauranger, mountainbikeaffär och mycket mer. Det är en fantastisk utsikt från vagnarna på vägen till toppen, och bara det kan vara värt resan upp.

Enkelt att ta sig till Cairngorm

Du kan enkelt ta dig till Cairngorm från hela Storbritannien. Det finns ett välutvecklat järnvägsnät, som knyter området med övriga destinationer. Närmaste flygplatsen ligger i Inverness, och tar ungefär två timmar med bil.

Hotell & boende i Cairngorm

Hos oss hittar ni totalt 2 hotell, lägenheter och stugor/hus i Cairngorm.
2 boendealternativ
Pris/natt från: 602 kr