Sökalternativ

Brezovica, Kosovo

Den kosovanska skidorten Brezovica ligger i södra Kosovo i bergskedjan Sar Planina, nära gränsen till Makedonien. Skidåkningen börjar på 1015 meter och högsta punkten att åka från är på 2500 meters höjd.

Här finns 10 skidliftar och ett 9 pister där merparten är röda backar men det finns även ett antal svarta backar och partier, samt även en viss del lättare backar för barn och nybörjare. Liftkort för en dag kostar 18 Euro (säsongen 2017/2018).

Det finns planer på att expandera skidorten rejält och göra den till en riktig state-of-the-art skidort. Ett fransk konsortium började 2015 planera att investera 410 miljoner Euro för att göra Brezovica till Balkans bästa skidort. Status på projektet är dock oklart, NY Times skrev om projektet 2016 (även läsvärd artikel för er som planerar att åka dit).

Brezovica räknas som den kanske biligaste skidorten i Europa, både 2016 och 2017 har den blivit utnämd till just det.

Så här tar ni er till Brezovica

Det är en bra bit att köra från Sverige ner till Brezovica så bästa alternativet är flyg och transfer. Brezovica ligger 1,5 timmes körtid från Kosovos huvudstad Pristina, men dess närhet till Makedonien gör att även makedoniska huvudstan Skopje är ett alternativ att flyga till (ca 1,5 timmes körtid även från Skopje).

Hotell & boende i Brezovica

Hos oss hittar ni totalt 2 hotell, lägenheter och stugor/hus i Brezovica.
1 boendealternativ
Pris/natt från: 161 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt