Sökalternativ

Vilket sökalternativ passar mig?

Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.

Boka tåg

Att resa med tåg är riktigt trevligt och en avkopplande stund på semestern. Dessutom är det miljövänligt! Res på semester med rent samvete!

Det går att åka tåg till de flesta skidorter i Norden och i Europa. Till flera ställen kan du dessutom åka biltåg.

Biltåg till Europa

En resa med biltåg börjar med att du kör till Hamburg, ca 80 mil från Stockholm. Om du reser från Stockholm tidigt på morgonen är du framme på kvällen, i lagom tid för avresa för många av linjerna. Du kör ombord bilen på tåget och sover gott i din kupé.

Efter frukost ombord är du framme i till exempel Lörrach (södra Tyskland, precis vid schweiziska gränsen), Salzburg, München eller Innsbruck. Ni är utsövda och är snart framme på er skidort med er egen bil. Ekonomiskt, bra för miljön och en spännande upplevelse!
Sök och boka biltåg inom Europa med AutoZug

Inrikeståg i Sverige

Sverige är ett trevligt land att resa i med tåg. Många skidorter, t.ex. Riksgränsen och Åre, har tågstationer precis vid skidområdet och till andra måste du åka buss en bit. Barn tycker också om att åka tåg och de kan springa runt i vagnarna istället för att ha långtråkigt i baksätet på bilen.

Sök och boka din inrikesresa i Sverige hos SJ eller hos Snälltåget. Det finns många specialpriser och fina rabatter om du bokar en tid i förväg.
Sök och boka tåg hos SJ
Sök och boka tåg hos Snälltåget

Inrikeståg i Norge

Har du planer på att åka skidor i Norge? Hos NSB, den norska motsvarigheten till SJ, hittar du tåg över hela landet.
Sök och boka tåg i Norge

Res till Alperna med tåg

Det är fullt möjligt och väldigt trevligt att åka till Alperna med tåg. Dessutom är det skönt att man kan ha med sig i princip obegränsat med bagage, mysigt att sova med tågets hjul dunkande mot rälsen och totalt avkopplande att närma sig sin destination genom att passera snötäckta berg och vackra vinterlandskap. Det finns ett par siter väl värda att besöka för att titta närmare på alternativen.
DB Deutsche Bahn Utmärkta sökmöjligheter för tågresor i hela Europa

Resa inom Europa med tåg

Vill du flyga till en ort och sedan ta dig vidare med tåg. SJ har en utmärkt länksamling med tågbolag i varje europeiskt land.
Sök och boka dina tåg inom Europa här

Traintrip i Kanada eller USA

Många tror att det bara finns Greyhoundbussar att färdas med, men det finns ett gott utbud av tåg. Lägg till en extra dimension till skidresan genom att färdas med tåg, se vackra landskap och träffa intressanta människor ombord.
Sök och boka tåg i Kanada
Sök och boka tåg i USA