Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Boka i Björkliden

Björkliden, Sverige

Björkliden är en av våra nordligaste skidorter i de svenska fjällen. Orten ligger ca 10 mil från Kiruna på vägen mot Riksgränsen och Narvik.

Besökarna är genuint skidintresserade och åker hit för susa nerför pister utan att trängas eller för att gå på härliga offpistturer. Björkliden är verkligen fjällvärld och det känns som att man är långt, långt hemifrån.

Björkliden öppnar, precis som andra skidorter i norra Sverige, i början av februari varje år. Säsongen sträcker sig sedan till mitten av maj. En resa hit kombineras gärna med Riksgränsen, Abisko eller Narvik.

Skidåkning i Björkliden

I Björkliden finns 5 liftar och 25 pister av varierande svårhetsgrad. Snösäkerheten är oftast hög och en vanlig vinter är det ca 1,5 meter snö. Det finns många möjligheter till spännande offpist, i Svarta Björn vilken du når från liftarna i det vänstra området (sett från Björkliden). Stora och oftast orörda ytor. Tänk på att det kan vara lavinrisk i området, så hyr en guide om du inte är van offpiståkare. Det finns även möjlighet till helikopterskidåkning för att nå toppar som är lite mer avlägsna.

Aktiviteter i Björkliden

Det finns hur mycket vildmarksäventyr som helst för dig som antingen inte åker skidor eller för dig som vill vila en dag. Skotersafari, snowkite, snöskoturer, hundspann samt mängder av roliga saker för barnen. Barnklubben Lämmelklubben gör roliga saker tillsammans och föräldrarna kan passa på att stå på lite i backarna. På hotell Fjället finns även lekrummet Lämmelrummet med leksaker, spel och filmer. Ute i backen kan barnen roa sig i Lämmellandet med snitsade banor, små hopp och annat skoj.

Boende i Björkliden

Björkliden är inget stort kommersiellt område, vilket också avspeglar sig i boendemöjligheterna. Bo på t.ex. Hotell Fjället, Gammelgården Skilodge eller Låktatjåkko Fjällstation. Fjällstationen ligger dock uppe på fjället och hit åker du antingen skidor, skoter eller bandvagn. Den är Sveriges högst belägna fjällstation på 1 228 meter över havet. Stugbyn Kåppas är också ett trevligt alternativ som man håller på att renovera (2008). Det finns även en camping.
Sök och boka ditt boende i Björkliden

Resa till Björkliden

Det är långt till Björkliden för de flesta av oss, men det är verkligen värt resan!

Flyg till Björkliden
Björkliden ligger långt norrut och om du inte själv bor i norra Sverige är det lättast att flyga. Att flyga från Stockholm till Kiruna tar ca 1,5 timmar och sedan byter du till buss i ytterligare 1,5 timmar. Tidtabeller för trafiken i Norrbotten hittar du här.

Tåg till Björkliden
Tåg är ett mysigt ressätt. Från Stockholm tar resan ca 18 timmar, men då sover du ombord på tåget. Tåget stannar mitt i Björkliden så det är mycket praktiskt. Veolia har hand om tågtrafiken.

Bil till Björkliden
Det är 150 mil från Stockholm till Björkliden. Såvida du inte är på skidturné så lockar alternativet föga för de flesta.

Hotell & boende i Björkliden

Hos oss hittar ni totalt 3 hotell, lägenheter och stugor/hus i Björkliden.
2 boenden
Pris/natt från: Okänt
Ett boende
Pris/natt från: Okänt

Vi arrangerar skidresor till Björkliden

Active Ski Travel