Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Billig skidresa

Det finns möjligheter till en billig skidresa - för bara ett par tusen kronor är det fullt möjligt att ta med familjen och resa mot snön.

Sök och boka skidresa

Hos oss kan ni hitta billiga skidresor på flera olika sätt:
  • Sök skidresor själv - ni behöver endast ange skidorten och datum ni vill åka så får ni flyg, boende och paketresor i ett och samma enkla sökreslutat
  • Skidreseagenten - ni behöver inte veta exakt var eller när ni ska åka. Ange flera olika skidorter och datum och vi gör alla sökningar åt er och mailar er det billigaste alternativen två minuter senare
  • Paketresor - är ni bara intresserade av paketresor kan ni enkelt filtrera och sortera er fram till bästa altarnativen bland alla större skidresearrangörer
  • Lågpriskalendern för paketresor - superenkel kalenderöveriskt för var och när de billigaste paketresorna kan hittas

Sista minuten

I slutet av november/början av december börjar de större arrangörerna av skidresor sälja sina restplatser och då finns alla möjligheter att fynda en billig skidresa. Har man riktigt is i magen kan man komma undan med en vecka inklusive flyg och boende för så lågt som mindre än 3000 kronor. Ni hittar alla skidresearrangörers sista minuten till Alperna och fjällen här

Billigast i januari och sen vinter

I januari och tidiga februari är snön som bäst, besökarna få och priserna låga. Bästa och billigaste stugorna är när ni är minst fyra personer. Det brukar även finnas specialpaket med boende och liftkort för bara ett par hundra kronor per dygn. Även sen vinter kan ni hitta bra priser. Nyckeln är att undvika skolloven (jul+nyår, sportloven samt påsken).

Höga svenska fjäll till låga priser

Vill du åka utförs på lite högre fjäll rekommenderar vi ett besök på någon av STF's fjällstationer eller fjällstugor. Fjällstationerna är lite lyxigare och tar normalt 300 kronor per person och natt, dvs 1800 kronor för en veckas boende. Fjällstugorna är enklare och ligger alltid i väglöst land. Kan det bli mysigare?

Flyg eller ta tåget till Östersund, Kiruna eller Luleå och du har fjällen inom nära håll. Fjällstationer finns från Grövelsjön i söder till Abisko i norr. Nästan alla har restaurang, bastu, affär och skiduthyrning.

Kombinera ihop er egen resa

Om man kan plocka ihop resan själv med transport och boende finns det alltid pengar att spara. Sista minuten är ofta svårslaget men vill man ha resan bokad tidigt kommer man alltid billigare undan genom att boka allt själv. Här hittar ni alla sök- och bokningsalternativ för en komplett skidresa.

Exempel på billig skidresa till Sälen

  1. Ta bussen till Sälen, ca 800 kr tur och retur med Fjällexpressen (exempel från Stockholm).
  2. Bo på STF Vandrarhem från ca 800 kronor per person och natt i sovsal
  3. Åk skidor gratis på fjället, eller ca 300 kronor per dag om du vill köpa liftkort

Betala totalt ca 5600 kronor för resa och boende i sex nätter plus eventuellt liftkort. Kombinerar ni skidåkning utför med lite andra aktiviteter (som t ex längdskidåkning) behöver ni bara köpa liftkort några få dagar och kan spara lite pengar på det.