Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Skidutrustning

Flyget är bokat, hotellbokningen är klar och avresan närmar sig i ilfart. Det är då skidproblemet dyker upp. Barnens pjäxor och skidor är för små. Era egna skidor eller snowboard är ur tiden och ni vill helt enkelt ha nya. Det är dags att ge sig ut på shoppingrunda.

Att köpa skidutrustning eller snowboardutrustning är tyvärr inte billigt. Ett par skidor eller en bräda kan kosta i princip hur mycket som helst, så det gäller att leta på rätt ställe efter rätt objekt. Det gäller också att köpa rätt skidor, läs mer om hur ni ska veta rätt längd på era skidor.

Köpa skidutrustning på nätet

Om ni är ute efter att handla skidutrustning online hittar ni ett stort utbud hos oss här, ni hittar tusentals produkter från alla de bästa onlinebutikerna inom skidutrustning. För ett ännu bredare utbud rekommenderas Skidutrustning.net.

Köpa begagnad utrustning

De flesta köper begagnat eller får ärva utrustning till barnen. Att köpa nytt när barnen växer varje år känns ganska onödigt. Det går att hitta mängder av fin, begagnad utrustning om man letar lite. Det bästa stället att leta på är Tradera där ni handlar billig skidutrustning på auktion från andra privatpersoner. Ett roligt och ofta det absolut billigaste sättet att handla på.

En annan bra site är att hitta begagnad utrustning på är Blocket. Annonser i lokalpressen eller på den lokala butiken kan också fungera bra. Friluftsfrämjandet anordnar bytardagar inför varje säsong, där man kan byta mindre till större.

Vill ni köpa ny utrustning?

Är det dags att köpa sin första utrustning eller byta ut den gamla? Det finns mängder av butiker över hela landet som specialiserat sig på skid- och snowboardutrustning. Om man inte har väldigt specifika krav, eller önskar riktig proffsutrustning, fungerar de stora kedjornas sortiment långt. De brukar ha bra paketerbjudanden med pjäxor/skidor/stavar eller snowboardboots/snowboard.

Vill ni ha puderplank, värstingcarving, twintips eller fetbräda? Bege er då till er lokala specialistbutik. I Stockholm finns en uppsjö av butiker med otroligt sortiment.

Tänk även på att skidorterna har ett utmärkt sortiment och om ni ska till alperna kan ni göra riktiga fynd. Livigno i Italien är ett mycket trevligt ställe att shoppa skidutrustning på, eftersom det är ett skattefritt område.

Det absolut mest fördelaktiga är att köpa sin utrustning i slutet på säsongen när det är rea. Halva priset på tusentals kronor blir ett riktigt kap!

Funderar ni på att hyra utrustning?

Det går att hyra skidutrustning på nästan alla skidorter. Observera att utrustningen ni hyr kan vara sliten och inte alltid högsta kvalitet. Det passar dock väldigt bra att göra detta åt barn, nybörjare och mindre kräsna åkare, men om man har riktigt höga krav vill man helst ha sin egen. Vissa skiduthyrare har top-of-the-line utrustning att hyra ut också, men detta är naturligtvis till ett högre pris.

Det är kan vara ganska dyrt att hyra utrustning, speciellt snowboard. Upp till en tusenlapp per vecka kan förekomma. Om ni åker på flertalet skidresor per år lönar det sig helt klart att köpa sin egen utrustning. Det finns dock ett stort plus med att hyra utrustningen, och det är så klart att ni slipper släpa med er utrustningen till skidorten - vilket är ett jätteplus om man flyger ner till Alperna och dessutom har en bökig transfer som väntar.

Sista tipset men inte minsta

Hur ni än väljer att skaffa er utrustning, glöm inte skaffa en hjälm! Skidhjälmar är tyvärr ganska dyra och kostar från 500 kronor och uppåt, men de skyddar mot hjärnskakning när man ramlar på isiga underlag eller får en ankarlift i huvudet. Dessutom slipper man frysa om öronen! Både barn och vuxna vänjer sig fort.