Sökalternativ

Vilket sökalternativ passar mig?

Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.

Sista minuten resa till Alperna

Är du på jakt efter en billig restresa till Alperna? För de som har is i magen finns pengar att spara genom att vänta till nära avresa och boka en billig sista-minuten-resa!

Vad är en sista-minuten-resa?

Arrangörer har ibland felkalkylerat antalet resenärer eller har fått tag i fler flygstolar vilket gör att priserna sänks ju närmare avresan man kommer. Då skidresearrangörerna redan har förbetalt flygstolar och hotellrum och inte får tillbaka några pengar väljer man istället att sälja ut platserna till vrakpriser, för att undvika att bli helt tomhänta.

Till och med under sportlov och påsklov kan det finnas restresor, dock bör du inte ha ställt in dig på en särskild destination utan får välja det som finns tillgängligt. Har du tur kan det till och med finnas resor där liftkort, måltider eller till och med "all inclusive" ingår i resans pris.

Många restresor innebär ospecificerat boende, vilket innebär att du inte garanterat ett visst hotell eller geografiskt läge. Du kan hamna en bit ifrån både centrum och backar och det kan saknas dusch och toalett på rummet (detta brukar dock alltid anges vid bokning). Ett resesällskap på fler än två personer hamnar heller inte alltid på samma hotell.

Paketresa, endast flyg eller bara boende

Arrangörerna av skidresor brukar släppa alla typer av resor som restresor. De mest ekonomiska alternativen brukar oftast vara paketresorna, eller nedsatt boende om ni tänkt åka bil ner till Alperna.

Att bara boka en flygresa på sista minuten ner till Alperna lämnar er med ett tvång att boka boende, vilket ofta kan vara väldigt dyrt när man bokar nära inpå avresa. Fixar ni boende på annat sätt eller är extremt open-minded om var ni kan tänka er bo (både vad gäller boendekvalité och skidort) kan ett flyg som restresa självklart vara ett smart alternativ också.

Hur hittar ni en sista-minuten-resa?

Det kräver lite tålamod och lite tur för att hitta en resa som passar. Ett perfekt hjälpmedel är att använda vår tjänst med sista minuten bevakning, då ni får ett mejl inom kort efter att priset sänkts. Prenumerera även gärna på nyhetsbrev, från oss men även på skidresearrangörernas egna nyhetsbrev, så kan ni ibland få en liten förvarning om att priser är eller kommer bli släppta.

Aktuella sista minuten erbjudanden hittar ni här då vi alltid har de största skidresearrangörernas resor hos oss, normalprissatta och sista minuten.