Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Dags för Vasaloppet 2008

Nu börjar det dra ihop sig inför Vasaloppet! Jag är ju ingen längdskidåkare, men det är ju något ändå som drar i en och jag börjar nästan bli så intresserad att jag funderar på att åka själv nästa år. Har dock inte stått på ett par längdskidor på säkert 20 år så man borde nog börja öva.

Har börjat ta reda på lite mer om Vasaloppet och upptäckte att det finns massor med olika Vasalopp. De olika loppen att välja bland är:

Vasaloppet
Det klassiska loppet med de nio milen mellan Sälen och Mora är det som är mest känt.

Halvvasan
4,5 mil mellan Oxberg och Mora. Loppet har gått sedan 1997. Går i år av stapeln den 26 februari.

Kortvasan
3 mil, även det här loppet går mellan Oxberg och Mora. Alla över 12 år är välkomna att deltaga. I år går loppet den 22 februari.

Skejtvasan
Alla medel är tillåtna! Åtminstone alla åkstilar. Start i Oxberg och mål i Mora. Distansen är 30 eller 45 km och åldersgränsen är 12 respektive 17 år. Fri teknik och full rulle.

Stafettvasan
Loppet går mellan Sälen och Mora men är uppdelat i fem stafetter, dvs. med fem deltagare i varje lag. Laganda och kämparvilja är det som gäller och många av loppets deltagare är inte de mest skidvana, men laget har hela elva timmar på sig att ta sig i mål. Går i år den 29 februari.

Tjejvasan
Går mellan Oxberg och Mora och maximal åktid är fem timmar. Är del av Tjejklassikern. Går i år den 23 februari.

Öppet spår
Valfri takt i klassiska spåret mellan Sälen och Mora. Får åkas från och med det år man fyller 17. Går i år den 24 och 25 februari.

Barnens Vasalopp
Arrangeras lokalt hos t.ex. skidklubb, dagis, förskola och skolor. Var ni vill och när ni vill. Alltså inte på plats i skogarna i Dalarna.

UngdomsVasan
För dig mellan 9 och 16 år och distansen är 3, 5, 7 eller 9 kilometer. Du går givetvis i mål i klassiska målet i Mora. Går i år den 24 februari.

Vill du veta mer om Vasaloppet eller boka plats på Vasaloppet?
Vasaloppets hemsida