Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Udda skidorter: Huascarán, Peru - för en annorlunda skidresa

Det är nog inte många av oss som förknippar Peru med alpin skidåkning. Snarare panflöjter, inka-indianer och ponchos, men eftersom en stor del av den väldiga bergskedjan Anderna löper genom Peru så hittar man här kontinentens fjärde högsta berg; Huascarán, Peru. Med sina mer än 6700 meter över havet är bergets övre delar snötäckta året om och det är därför Huascarán sedan 70-talet blivit många sydamerikaners favoritmål för skidresor. Numera ser man även många besökare från Nordamerika, men resmålet är än så länge relativt oupptäckt bland skidresenärer från Europa. Det är först mycket nyligen som europeiska skidsidor på internet och i viss mån annan media börjat uppmärksamma Huascarán, Peru.

Att ta sig till Huascarán

Det är fortfarande svårt att hitta arrangerade resor hit jämfört med det enorma utbudet av
paketresor inom Europa som vi är bortskämda med. Räkna därför med att få sätta ihop din egen färdrutt. Oftast innebär detta ungefär ett dygns restid med ett antal byten innan du till slut anländer till den mest närbelägna flygplatsen Anta. Flygplatsen hör till staden Huaraz.

Boende i närheten av Huascarán

Uppe i backarna i Huascarán, Peru hittar man än så länge inga möjligheter till logi. Tipset är därför att ta in på ett hotell i utkanten av staden Huaraz. Härifrån är det cirka 30 kilometer upp till skidanläggningen Nevado de Pastoruri.

Anläggningen Nevado de Pastoruri

Nevado de Pastoruri har ett liftsystem som kan ta dig upp i två olika backar på vardera cirka 1000 meter. Båda backarna är klassade som enkla och passar därför alla åldrar. Samtidigt finns det många möjligheter att ägna sig åt annat än skidåkning under tiden här. Detta inkluderar enklare bergsklättring och utforskandet av den otroliga naturen. Anläggningen är öppen för skidåkning året runt, men det kan vara värt att kontrollera snödjupet innan resan till Huascarán för aktuella förutsättningar.