Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Coolaste skidkläderna till smartaste priset

Nu börjar skidsäsongen verkligen krypa nära! En del av oss har varit iväg över jul och nyår, men det tunna snöläget och rätt milda vädret i åtminstone de svenska fjällen, gav inte direkt någon större inspiration till att köpa nya skidkläder.

Många köper ny skidjacka och nya skidbyxor inför varje säsong, vilket ju kan vara lite onödigt för oss som inte har skidåkning som yrke eller är helhjärtade modeslavar. Däremot är det alltid trevligt att se vad som finns nytt i butikerna inför varje säsong. Kanske köper man något nytt, särskilt nu när en del butiker faktiskt börjat rea ut så smått bland årets kollektion.

Jag själv går ofta och fingrar på fina skidkläder och skidutrustning i butikerna, bara för att det är roligt.

Detta är mina bästa tips för att köpa bra skidkläder:

 • Köp kvalitet men betala inte för märket om märket inte är osedvanligt bra. Märken som är i billigare genren men mycket bra är Everest från Stadium men även McKinley från Intersport. Särskilt Everest har ofta jättefina och lite annorlunda plagg till bra priser, så vill man byta varje eller varannan år är det överkomligt i pris. Helly Hansen är aningen dyrare men också prisvärt. Dyrare märken, men som faktiskt också är mycket bra och kvalitativa (för dig som använder dem ofta och flera säsonger) är Peak Performance,Tierra, Arcteryx, Marmot och Mountain Hardwear. Peak Performance finns i vanliga sportbutiker, men de andra måste du besöka en skid- eller friluftsbutik för att hitta. Dyra, men oftast värda pengarna eftersom plaggen andas, är detaljrika och genomtänkta samt mycket slitstarka.

 • Begagnade skidkläder är faktiskt inte så tokigt. Ofta är de praktiskt taget oanvända eftersom folk helt enkelt inte tyckte det var så kul att åka som de trodde. Kolla på Blocket.
 • Bottennapp på skidkläder: Hennes & Mauritz och från postorder, typ Ellos, samt skidjackor från asiatiska marknader. Gillar du att bli våt om det snöar eller om du faller i backen så rekommenderas dessa, inte annars.

  Bra butiker
 • Naturkompaniet (flera orter i Sverige)
 • Arcteryx (Vasagatan, Stockholm)
 • Stadium (flera orter i Sverige)
 • Fjällsport (Göteborg)
 • Alpingaraget (Stockholm) Betala mer för samma vara men botanisera bland otroligt utbud


 • Lycka till med att hitta bästa skidkläderna för just dig!