Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Tips på bra skidkläder

Det är en investering att köpa skidkläder. De flesta skidkläder håller i många, många år och det är viktigt att välja rätt prylar, så att de inte blir helt omoderna, är av dålig kvalitet eller kanske en dålig kompromiss mellan funktion och pris. Några grundläggande saker att tänka på när man köper skid- eller snowboardkläder är:

 • Hur mycket åker jag?
  Enkelt - åker du mycket är det likabra att satsa på god kvalitet från början. Inget är mer irriterande än när kläderna går sönder.
 • Hur mycket pengar vill jag lägga på skidkläder?
  Du kan få en hel skidoutfit för ett par tusen kronor om du väljer biligare märken. Sedan kan det bli precis hur dyrt som helst. En skidjacka för 5 000 kr är inte ovanligt, skidbyxor för 4 000 kr, hjälm för 1 500 kr , etc. blir riktigt mycket pengar.
 • Är jag mycket modeintresserad och vill ha nytt nästa år?
  Det blir dyrt att köpa nytt varje år och det slits inte, köp något billigt.
 • Kommer jag använda min skidjacka till vardags?
  I så fall är ju hög kvalitet absolut att rekommendera, för du kommer att växa fast i din jacka och vilja ha dem jämt - om du köper rätt jacka.
 • Vill jag ha en skidjacka eller en skaljacka?
  En skaljacka har ett betydligt större användningsområde, men kräver flera lager av plagg under.

Vilka märken rekommenderas?

Exempel på bra märken och modeller för dig som åker bara då och då eller inte vill spendera en förmögenhet är Everest (från Stadium), billiga och ofta neutrala plagg. Du tröttnar dock förmodligen på dem efter ett par år och vill ha något lättare, snyggare och som andas mer. Haglöfs är ett bra märke för dig som har lite högre krav. Tierra är också att rekommendera och likaså Peak Performance. Alla dessa märken är markant dyrare och det är en stor fördel att köpa dem på rea. Riktiga toppmärken tycker många är Norröna och Arcteryx.

Exempel på jackor ur kollektionen vintern 2007/08:

 • Haglöfs Coulouir Jacket (herr- och dammodell)
  - skidjacka med fleece inuti och ihopkopplingsbara med skidbyxorna i samma märke. Kostar ca 4 500 kr.
 • Tierra Dhaulagiri Jacket (herrmodell) och Tierra Cho Oyo Jacket (dammodell)
  - riktigt cool alpinistjacka med mängder av detaljer. Kostar ca 5 000 kr.
 • Arcteryx Theta AR Jacket
  - skaljacka, en klassiker som passar för alla typer av utomhusaktiviteter. Kostar ca 5 300 kr.Vilken tycker du är den bästa jackan som finns?

Tipsa oss gärna så att fler kan få del av dina erfarenheter.

Alla skidjackorna ovan säljs i välutrustade sportbutiker, t.ex. Naturkompaniet