Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Häftigaste off-piststället och mecka för äventyrare

Vill du fira in det nya året på ett riktigt spektakulärt ställe? Gillar du att testa var dina gränser går? Då ska du snabbt boka en resa till La Grave i Frankrike! Det är offpiståkarnas och skidäventyrarnas mecka. Här hittar du bland den mest utmanande och spännande terrängen i världen. Fallhöjden är hela 2 150 meter!

La Grave är ingen skidort i den vanliga bemärkelsen, utan är mer som en stor "funpark". Det finns inte tiotals liftar och nedfarter, utan hit åker du för att njuta av bergen i sig. Kabinbana finns dock för att ta dig till toppen. Barnfamiljerna är få, skibumsen desto fler.

Det finns två primära nedfartsområden. Till höger om toppstationen hittar du Les Vallons de La Meije och till vänster The Chancel Route. Från dem båda finns mängder av alternativa nedfarter.

Tänk på att området ofta har hög lavinrisk och att du färdas på glaciär, så en guide är att rekommendera om du inte är mycket van vid offpiståkning.

Om du gillar att isklättra är det ett hett tips att packa ned isyxorna och stegjärnen, för här finns också otrolig isklättring stora delar av säsongen!

Boende i La Grave
I La Grave bor man på Skiers Lodge, vilket drivs av ett par svenska bergsguider. Här finns guidning och allt du behöver för den perfekta skidsemestern!

Resa till La Grave
Res till La Grave la Meije genom att flyga till Lyon (ca 2 timmar), Grenoble (ca 1 h 45 min) eller Genève (ca 3 timmar). Res vidare med buss.