Sökalternativ

Chacaltaya

Världens högsta pist

Endast tre mil från huvudstaden La Paz ligger Bolivias enda skidort, Chacaltaya som troligtvis är den ulitmata skidorten om man är ute efter en riktigt udda skidsemester. I Chacaltaya hittar man nämligen världens högsta pist på hela 5300 meters höjd.

I Chacaltaya finns det endast en enda pist och en lift och denna drivs av Club Andino Boliviano och har gjorts det från 1939. Det finns skidor att hyra här och skidsäsongen varar mellan november och mars. Förutom skidåkningen så har man en fantastisk utsikt i Chacaltaya med omkringliggande berg på över 6000 meters höjd och även Titicacasjön, sydamerikas största sjö, i blickfånget.

Glaciären snart bortsmält

Om man vill prova på skidåkning i Chacaltaya måste man snabba sig på. Glaciären i Chacaltaya är över 18000 år gammal men den globala uppvärmningen har gjort att den snart är borta. Sedan 1987 har hela 80% av glaciären smält bort och man räknar med att den kommer vara helt borta inom några år.

Resan till Chacaltaya

Chacaltaya ligger endast tre mil från huvustaden La Paz vilket är lätt att ta sig till med flyg. Från La Paz är det endast tre mil men en slingrig bergväg gör att det tar över en timme att ta sig fram ändå.

Hotell & boende i Chacaltaya

Hos oss hittar ni totalt 14 hotell, lägenheter och stugor/hus i Chacaltaya.
6 boendealternativ
Pris/natt från: 78 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 239 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: 420 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: 912 kr