Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Chacaltaya

Chacaltaya

Världens högsta pist

Endast tre mil från huvudstaden La Paz ligger Bolivias enda skidort, Chacaltaya som troligtvis är den ulitmata skidorten om man är ute efter en riktigt udda skidsemester. I Chacaltaya hittar man nämligen världens högsta pist på hela 5300 meters höjd.

I Chacaltaya finns det endast en enda pist och en lift och denna drivs av Club Andino Boliviano och har gjorts det från 1939. Det finns skidor att hyra här och skidsäsongen varar mellan november och mars. Förutom skidåkningen så har man en fantastisk utsikt i Chacaltaya med omkringliggande berg på över 6000 meters höjd och även Titicacasjön, sydamerikas största sjö, i blickfånget.

Glaciären snart bortsmält

Om man vill prova på skidåkning i Chacaltaya måste man snabba sig på. Glaciären i Chacaltaya är över 18000 år gammal men den globala uppvärmningen har gjort att den snart är borta. Sedan 1987 har hela 80% av glaciären smält bort och man räknar med att den kommer vara helt borta inom några år.

Resan till Chacaltaya

Chacaltaya ligger endast tre mil från huvustaden La Paz vilket är lätt att ta sig till med flyg. Från La Paz är det endast tre mil men en slingrig bergväg gör att det tar över en timme att ta sig fram ändå.

Hotell & boende i Chacaltaya

Tyvärr har vi inga hotell , lägenheter och stugor/hus i Chacaltaya just nu