Sökalternativ

Boka hotell i Alperna

För att få tag i ett prisvärt hotell eller lägenhet i Alperna gäller det att vara ute i god tid.

Redan redo att boka ert boende? Sök hotell i er skidort här.

Boka i god tid

Boka helst ett hotell redan när ni bestämt er för att resa. Att invänta sista minuten priser på hotell är fel tänkt, priserna går snarare upp ju närmare man kommer avresa då alla de mest prisvärda rummen är fullbokade.

Det händer såklart att skidresearrangörerna har fina sista minuten priser på hotell (då de ju ofta "förköpt" ett stort antal rum), men tänk på att både urval av var hotellet ligger och vilka rum som finns är väldigt minimerat, och ni får snarare bestämma vilken skidort ni ska åka till baserat på vad som är ledigt.

Så länge det går att avboka kan man alltid ångra sig om man hittar något bättre. Vissa perioder är det helt omöjligt att hitta något. Merparten av de hotell du finner genom vår sajt kan du avboka utan kostnad fram till 72, 48 eller 24 timmar före ankomst.

Bo centralt

Det är inte roligt att behöva åka buss eller taxi hem från afterskin, släpandes på utrustning, därför att det inte är gångavstånd till hotellet. Det förstör bara semestern. Dessutom blir totalkostnaden för taxi varje troligtvis hög, pengar ni istället kan lägga på hotellet ni bokar.

Välj hotell där frukost ingår

Det är onekligen praktiskt att äta frukost på hotellet. Ett rumspris där frukosten ingår brukar vara mycket mer förmånligt än att betala frukosten separat. Du kommer förmodligen inte tycka den är värd pengarna om du köper till den på plats.

Anländer ni med bil - leta efter gratis parkering

Om ni reser med bil, se till att det finns en parkering i närheten och kontrollera om det rentav finns på hotellet (och vad kostnaden kan tänkas vara). Om hotellet har gratis parkering är det självklart ett stort plus, ofta kan åka på att betala flera hundralappar per dag i parkeringkostnad annars. Tänk på att många byar har körförbud och endast har en infartsparkering.

Alternativ för att hitta hotell och boende i Alperna