Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Spara pengar och köp begagnad skidutrustning

Om du är ute efter att spara pengar när du köper skidutrustning, tänk då på att det finns många bra alternativ till att köpa begagnat. Det är ett smart sätt att få det man behöver utan att slösa bort tusentals kronor i onödan. Här är några tips som kan hjälpa dig när du ska köpa din skidutrustning.

Skidåkare i orange

Kolla skicket på skidutrustningen innan du köper den

När du ska köpa skidutrustning är det viktigt att kolla skicket på den innan du gör ditt köp. Se till att stavarna inte har några sprickor eller bucklor, och att bindningarna är i bra skick. Om du inte är säker på hur man gör en ordentlig inspektion av utrustningen kan du be en vän hjälpa dig att kolla allt innan du köper. Det är viktigt att ta sig tid för att undersöka alla detaljer innan man investerar i ny utrustning, för annars kan man riskera att slösa bort mycket pengar på något som inte fungerar som det ska.

Privatekonomerna på Sambla tipsar om hur du gör ett bra köp av skidutrustning

När du ska köpa begagnad skidutrustning är det viktigt att du gör ett bra val. Först och främst bör du ta reda på vilken typ av utrustning som passar dig bäst, baserat på din nivå och dina behov. Om du är en nybörjare kan det vara lämpligt att köpa en billigare modell för att se om sporten passar dig innan du investerar i dyrare utrustning. Företag som Sambla kan också hjälpa dig att samla dina andra lån och på det sättet spara in pengar som kan läggas på annat som t ex skidor.

Lägg inte mer pengar på skidor än vad du har råd med

Skidutrustning kan vara dyr, så det är bäst att göra noggranna undersökningar innan man köper något. Se till att du förstår vilka typer av skidor som passar dig bäst och jämför priser från olika butiker. Om du inte har råd med de dyrare modellerna, leta efter begagnade alternativ som fortfarande är i bra skick. Det finns många webbplatser och butiker som erbjuder begagnade skidor till mycket rimliga priser.

Skidor uppradade medan ägarna dricker öl

Lägg mindre pengar på skidor och få mer över till skidsemestern

Det finns många sätt att spara pengar när man planerar en skidsemester. Först och främst bör du försöka hitta de bästa erbjudandena för din destination. Jämför priser på olika hotell, restauranger och andra aktiviteter som du vill göra under semestern. Du kan även leta efter billigare alternativ till liftkort, skidutrustning och kläder. Om du har möjlighet att låna utrustning från vänner eller familj är detta ett bra sätt att spara pengar. Att hyra utrustning istället för att köpa den kan också vara ett bra alternativ om du inte planerar att åka ofta.

Så hittar du bra begagnad skidutrustning

Att hitta bra begagnad skidutrustning kan vara en utmaning, men det är inte omöjligt. Det första du bör göra är att leta i lokala butiker eller på blocket.se som säljer begagnade skidor och andra tillbehör. När du har hittat den rätta utrustningen, se till att kontrollera den noggrant innan du köper den för att se till att allt fungerar som det ska. Du bör också ta reda på hur mycket användning produkten har haft innan du bestämmer dig för att köpa den.