Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Skidresa med småbarn

Ska man behöva sluta åka skidor bara för att man har fått barn? Av erfarenhet att döma från vänner och bekanta slutar många att åka skidor under barnets tre-fyra första år. Vad som ytterligare spär på denna tid är att de flesta får ytterligare barn och perioden förlängs med flera år till.

Vi har intervjuat tre småbarnsfamiljer som älskar att åka till fjällen om sina erfarenheter och deras bästa skidresetips för en lyckad skidresa!

Mikaela, 34 år och Johannes, 37 år med två pojkar, 2 och 4,5 år

"Vi är båda uppvuxna med skidåkning och kan inte tänka oss vara utan det. Vi kommer båda från familjer där man åkt mycket skidor och vi har mest positiva minnen från fjällen från vår egen barndom. Vi vill att våra barn ska få uppleva fjällen såväl vinter- som sommartid och få sina egna minnen. Som vuxna har vi båda åkt på skidresa minst två gånger per år.

När vårt första barn föddes, i oktober, så blev det ingen skidresa det året. Året därpå åkte vi däremot till Vemdalen. Vi reste tillsammans med en annan familj som har barn i samma ålder. Vi bodde nära pisten och två vuxna passade barnen medan två vuxna åkte. Vi växlade vid lunchtid och alla var supernöjda. Dessutom behövde varje familj bara köpa ett liftkort! Resan blev lika mycket social som skidåkning. Det blev samma upplägg två vintrar till! Nu kan vår äldsta son åka själv och han vill vara ute nästan hela dagen. Lilla killen vill hellre vara inne och leka, så nu i vintras fortsatte vi med växlingen vid lunch även den gången.

Visst längtar vi efter mer spännande offpiståk och vi saknar att åka till alperna, men vi ser fram emot när vi kan åka allihopa som familj. Vi kommer uppleva alperna på ett nytt sätt och vi drömmer redan om det!"

Vårt bästa tips är:

Förvänta er inte att skidresan blir som förr, ni blir bara besvikna. Se den som något socialt och ett tillfälle att få vara utomhus och njuta av all snö! Det är minst lika bra, fast på ett annat sätt.

Nina, 29 år, singel med en dotter, 5 år

"Jag är uppvuxen i Norrland och har åkt skidor hela mitt liv. Sedan flyttade jag till Växjö och har åkt upp till fjällen på semester. När jag fick min dotter så hade jag inte längre möjlighet att åka skidor, det kostade för mycket och jag hade svårt att ordna barnvakt. Det var inte förrän i vintras som vi åkte skidor för första gången, fast då på skidberget Vättaberget utanför Sundsvall. Det är jättelitet med bara två backar, men min dotter tyckte det var helt fantastiskt. I hennes värld var det jättestort och brant. Hon har fått mersmak och vi sparar nu för att kunna åka på en riktig skidresa till fjällen i vinter."

Mitt bästa tips är:

En fjällresa måste inte gå till Sälen, Idre eller Åre. Det finns många småställen som är jättemysiga och charmiga. Lugnare, billigare och enklare.

Fredrik, 42 år och Elisabeth 44 år med tre barn, 4, 8 och 15 år

"Vi träffades när vi jobbade som skidlärare i Trysil – vi älskar båda att åka skidor och vi längtar efter det hela tiden. När vårt första barn föddes blev det ingen skidresa tillsammans på flera år. Fredrik åkte med sitt kompisgäng och jag stannade hemma, säger Elisabeth. Jag orkade helt enkelt inte komma iväg med allt vad det innebar.

Efter vårt andra barn började vi båda åka skidor igen, fast vi åkte då separat med våra olika kompisar. Vi kan inte tänka oss att bara kompromissa för barnen. Visst har vi varit i fjällen, nu åker vi t ex varje sportlov och ofta vid påsk, men då är det en familjeaktivitet och det viktigaste är att barnen har det kul, får gå i skidskola och så.

Vi tycker det är kanonbra att dela på oss och få åka i egen takt, gå på afterski och åka puder när man har lust. Vi vill att barnen ska älska att åka skidor precis som vi och vi vill göra det tillsammans, bara inte varje gång."

Vårt bästa tips är:

Våga dela på er! Det är bara inte samma sak att åka på skidresa med familjen som att åka själva och bara få ÅKA! Det är så mycket logistik och packning att man är för trött att åka skidor när man väl kommit fram. Man behöver båda varianterna helt enkelt.