Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Gör din nästa skidresa till en oförglömlig upplevelse

Skidåkning är en populär vinteraktivitet, och det finns många sätt att göra din nästa skidresa till en oförglömlig upplevelse. Först och främst bör du välja rätt destination enligt ditt önskemål. Om du letar efter äventyr kan du prova på off-pist skidåkning, medan en barnfamilj kanske vill hitta ett område som har bra backar för alla nivåer. När det gäller utrustning, se till att använda bra kvalitetsskidor som passar din storlek och din stil. Genom att ha riktig utrustning kan du undvika onödiga skador och njuta mer, pausa också ibland för att ta in den magnifika miljön runtom dig, ta lite bilder och dela dem med dina vänner efteråt.

Glada skidresenärer i liften

Boka alla era aktiviteter i förväg när ni planerar en skidsemester

När man planerar en skidsemester är det viktigt att boka alla aktiviteter i förväg. Det finns många olika sorters aktiviteter som man kan göra på en skidsemester, och det är viktigt att man har koll på vilka som erbjuds. Man kan boka in sig på skidskola, hyra utrustning eller ta del av andra typer av evenemang som arrangeras under semestern. Genom att boka alla aktiviteter i förväg på hellotickets slipper man stressen med att leta upp dem när man väl är där. Det ger också möjlighet att jämföra priser och se till att man får den bästa upplevelsen för sitt budget.

Så hittar du den bästa utrustningen för din skidåkning

Att hitta den bästa utrustningen för din skidåkning är viktigt för att du ska kunna njuta av sporten på ett säkert och bekvämt sätt. Först och främst måste du bestämma vilken typ av skidor som passar dig bäst, baserat på dina behov och förmåga. Om du är en nybörjare kan det vara bra att investera i ett par allround-skidor som ger dig god stabilitet och kontroll. Om du är mer erfaren kan det vara lönsamt att investera i bättre skidor som ger dig extra prestanda. När du har valt rätt skidor, se till att komplettera med riktig skyddskläder, handskar, stavar och andra tillbehör som gör din upplevelse så bekväm som möjligt.

Packa smart för din skidsemester

Tänk på att ta med alla nödvändiga kläder som håller dig varm och torr, inklusive underkläder, tröjor, byxor, jackor och handskar. Förutom kläder behöver du även ta med utrustning som skidglasögon, skidhjälmar och andra skyddskläder. Om du har en action kamera kan det vara bra att ha den med dig så att du kan spela in dina minnen från backen. Glöm inte heller att ta med solkräm för att skydda dig mot solens strålar. Att packa lite snacks som energibarer eller frukt för att hålla energinivån uppe hela dagen är också utmärkt och naturligtvis måste du även ha tillgång till en ryggsäck eller bagagevagn för all utrustning som inte passar i din vanliga resväska.

Hur du kan undvika vanliga skador när du åker skidor

För att undvika vanliga skador när du åker skidor bör du alltid se till att ha rätt utrustning. Använd en hjälm, skydda dina knän och ankel med stödbandage och se till att ha riktigt passande skidkläder som håller dig varm och torr. Försök att inte åka för fort eller ta för stora risker, så att du kan reagera på eventuella faror som dyker upp. Se också till att vila mellan åkningarna så att du inte blir trött eller stressad. Om du känner dig trött eller har ont i musklerna, ta det lugnt och vila lite innan du fortsätter. Efter en dag i backen är det också viktigt att sträcka ut musklerna för att undvika spasmer eller andra problem.

Vilken är den bästa tiden på året att göra en skidresa?

Den bästa tiden på året att göra en skidresa beror helt på vad du letar efter. Om du vill ha bra förhållanden och lite mindre folk, så rekommenderas det att åka under de tidiga månaderna som november och december. Dessa månader har ofta bra nysnö och de minst trafikerade backarna. Om du däremot letar efter en mer social upplevelse med fler aktiviteter, så kan januari till mars vara den bästa tiden att åka. Under denna period finns det ofta fler evenemang och aktiviteter som man kan delta i, samtidigt som man njuter av skidbackarna. Oavsett vilken tidpunkt du väljer att åka, se till att planera din resa ordentligt för att få ut det mesta av din skidresa.