Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Förbättra din skidupplevelse med rätt utrustning!

Om du älskar att åka skidor är det viktigt att ha rätt utrustning för att få den bästa upplevelsen. Att ha rätt skidutrustning kan hjälpa dig att njuta av din tid på backarna och undvika onödiga skador. Gott val av skidor, skidglasögon, kläder och skyddsutrustning är allt som behövs för en bekväm och säker skidupplevelse. Satsa på bra utrustning och njut av din tid på backen!

Snowboardåkare in action

Hur du väljer rätt skidutrustning för dina behov

Att välja rätt skidutrustning är avgörande för att få ut det mesta av din skidåkning. Först och främst bör du tänka på vilken typ av skidåkning du planerar att göra. Om du planerar att åka längdskidor, behöver du en annan typ av utrustning än om du planerar att åka alpint. När du har bestämt dig för vilken typ av skidåkning som passar dig bäst, kan du börja leta efter den rätta utrustningen. Det finns olika typer av skidor, stavar och bindningar som alla kommer med olika egenskaper och funktioner. Med rätt utrustning kommer din skidresa att bli ännu bättre!

Viktigt med skyddsutrustning vid skidåkning

När man åker skidor är det viktigt att ha rätt skyddsutrustning. Det finns många olika typer av skydd som kan hjälpa till att förhindra allvarliga skador. Först och främst bör man använda en hjälm som ger ett bra skydd mot huvudskador. Det är även viktigt att ha rätt goggles då detta skyddar både dina ögon och påverkar hur bra du ser när du åker. Det finns olika typer av skidglasögon och du kan alltid spana in Spektrums goggles men de man generellt sätt bör tänka på är vilken lins du ska ha och storlek. Det är även viktigt att se till att man har rätt kläder på sig när man åker skidor, såsom lager med tjocka tröjor, byxor och jackor för att hålla dig varm och torr samtidigt som du har god rörelsefrihet. Skyddsutrustningen bör alltid anpassas efter den aktivitet du utför, så se till att du har de rätta produkterna innan du ger dig ut på backarna!

Hur du klär dig rätt för skidåkning

Att klä sig rätt för skidåkning är viktigt för att hålla dig varm och bekväm. Först och främst bör du ha ett par vattentäta byxor, en lager på lager-strategi är det bästa sättet att hålla dig torr och varm. Börja med ett par tjocka underställ som andas, sedan lager på ytterkläder som isolerar mot vinden. Det är också bra att ha ett par handskar, mössa och en buff som skyddar ansiktet mot kylan. Det är även bra att ha goggles som skyddar dina ögon från exempelvis Spektrum som hindrar att du blir snöblind. Naturligtvis borde du alltid ha med dig nödvändiga saker som mobiltelefon, snacks och vattenflaska i din packning. Att klä sig riktigt för skidåkning gör det mycket roligare!

Hur du vårdar din skidutrustning

Att vårda sin skidutrustning är en viktig del av att njuta av skidåkning. För att få ut det bästa av din utrustning, måste du ta hand om den ordentligt. Det första du bör göra är att rengöra dina skidor efter varje användning. Använd en mjuk trasa och lite mild tvål och vatten för att ta bort smuts och salt från ytan. Se till att torka dem ordentligt innan du lagrar dem så att de inte blir rostiga. Att ha rätt utrustning är avgörande för hur mycket man njuter av sin skidtur, så se till att ta hand om den ordentligt!

Att åka skidor är en fantastisk upplevelse, men för att få ut det mesta av den behöver man ha rätt utrustning. Rätt skidor och kläder kan göra stor skillnad när du åker - både när det gäller komfort och prestanda. Vilken typ av utrustning använder du?