Sökalternativ

Boka hyrbil

Om ni flyger ner till Alperna (eller någon annanstans i världen) måste ni ta er från flygplatsen till skidorten. För de flesta står alternativet mellan transfer och hyrbil, och för många är hyrbil det bästa alternativet. Det finns mängder av fördelar att ha bil:

  • Du kan lasta in hela skidutrustningen i bilen på flygplatsen och slipper bära på det
  • Du slipper vänta på transferbussar som ofta är dyra, går ganska sällan och i ibland står och väntar i timmar på att bussarna ska fyllas upp med folk från andra ankommande flyg
  • Du kan besöka flera skidorter på samma resa om ni tröttnar på backarna och vill uppleva något nytt.
  • Om det saknas snö på stället ni tänkt besöka reser ni bekvämt vidare till en annan skidort.
  • Ni kan åka på utflyker om ni vill göra något annat en dag.

Mellan vissa flygplatser och skidorter kan transfern vara väldigt dyr eftersom det inte finns bussar och man måste boka privat transfer. Det kan då bli rejält billigare att hyra bil, även om den bara används till att transportera er till skidorten och ni sen låter den stå. Detta framför allt om ni är fler än två personer i resesällskapet.

En sak att tänka på är att många skidorter inte tillåter bilar i byarna och i värsta fall kanske man måste parkera en bit innan byn. Skidorterna har i regel allting väl ordnat med parkering i anslutning till skidorten men det kan vara en sak värd att kolla upp.

För er som vill jämföra priser rekommmenderar vi såklart vår transfer+hyrbil sök, där får ni både transfer och hyrbilar i samma sökresultat och ni kan enkelt jämföra priserna. Vill ni bara köra på och boka hyrbil direkt rekommenderar vi vår partner AutoEurope som har i princip alla hyrbilsfirmor anslutna till sig, vilket ger er en enkel överblick och prisjämförelse.