Sökalternativ

Udda skidorter: Mzaar (Faraya), Libanon, en unik skidresa i ett turistvänligt land

Att åka till Mzaar (Faraya), Libanon för en skidresa med familjen kanske låter som en konstig idé vid första anblick, men faktum är att det är välkänt som en av de bättre skidorterna på den här sidan av världen. Skidresorten ligger cirka en timma ifrån Beirut och är välsignat med perfekt väder för skidåkning. Eftersom det dessutom inte är så långt mellan bergen och medelhavet är det till och med möjligt att både bada vid stranden och åka skidor under samma dag. Pisterna är väl omhändertagna och breda. Ett tips är att åka skidor under veckodagarna eftersom det är mindre folk som trafikerar backarna då.

Det finns gott om aktiviteter i Mzaar (Faraya) för de som vill göra något annat än att bara åka skidor. Skidorten tillhandahåller aktiviteter som snöskoter-åkning och vandringsturer bland bergen. Det är även möjligt att boka in sig på en paragliding-upplevelse och få se vyerna från de höga höjderna. Vill du se de fina bergen från ett lite säkrare ställe kan en luftballongstur rekommenderas.

Den som istället vill slappna av efter skidåkningen kan gå till resortens spa. I Mzaar (Faraya) finner man en mängd olika behandlingar, som till exempel hydromassage, helkroppsmassage och en så kallad detox-wrap. Den sistnämnda är en behandling där man täcks av alger som bland annat hjälper huden att återhämta sig bättre.

Både maten och utelivet i Mzaar (Faraya) är överraskande bra. Det finns gott om restauranger som erbjuder väldigt god mat för ett överkomligt pris och det finns även en hel del bra nattklubbar. Både maten och utelivet drar många turister och invånare till sig och det erbjuds rätter från både Italien, Frankrike och Japan.

I Mzaar (Faraya) kan man hyra all skidutrustning man behöver. Genom att erbjuda uthyrning av skidor kan även den oförberedda bli frälst. Vill man åka på en unik resa med både bad längs vackra sandstränder och skidåkning bland de majestätiska bergen, i ett land med kanonbra restauranger och uteliv så är Mzaar (Faraya) det perfekta valet.

Observera att UD avråder resor till vissa delar av Libanon. Denna varning inkluderar dock varken området Mzaar (Faraya) ligger i eller Beiruts flygplats.

Kommentarer

Inga kommentarer för detta inlägg. Lägg till kommentar
Namn
Email (valfritt, visas ej)
Hemsida (valfritt)
Kommentar