Sökalternativ

Udda skidorter: Gudauri, Georgien - en blanding av Europa och Asien

Strax under den enorma bergskedjen Kaukasus ligger den spännande skidorten Gudauri, Georgien. Landet, som ligger brevid Turkiet, är någorlunda anonymt när det gäller skidresor, men det är något som regeringen jobbar hårt med att ändra på i framtiden. Skidorten ligger ganska nära huvudstaden Tbilsi, bara 12 mil ifrån, vilket gör det lite bekvämare när man flyger hit. Närheten till huvudstaden innebär också att det är många invånare som passar på att åka skidor över helgen. Skidorten ligger på 2200 meters höjd, högsta nedfarten ligger på hela 3000 meters höjd och säsongen som sträcker sig från december till april. De billiga priserna är en stor fördel i Gudauri också, ett 7-dagars liftkort går endast på drygt 700 kr.

Heliskiing och omtanke

I Gudauri, Georgien kan du göra mer än bara njuta av de fantastiska backarna. Skidorten erbjuder heliskiing under hela säsongen för att nå den finaste pudersnön bergskedjan har. Tillsammans med erfarna instruktörer kan du uppleva hur det är att åka skidor från så mycket som 4000 meters höjd. Det som skiljer Gudauri från resten av världen är det kärleksfulla folket som bor i staden och jobbar på skidorten. Bli inte förvånad när de lokala invånarna försöker konversera och bjuda på sig själva, njut istället av omtanken och få nya vänner och minnen för livet.

Upplev fantastisk mat till bra priser

Med sitt unika läge mellan Europa och Asien har Gudauri, Georgien blivit något av en blandning av de bägge kulturerna. Detta märks framförallt när det gäller maten. Här hittar du förutom de vanliga europeiska rätterna även klara influenser från öst i form av till exempel khinkali, landets version av dumplings. Förutom den exotiska maten hittar du även oslagbara priser här. Du behöver inte leta länge för att hitta något som är både gott och billigt i Gudauri, Georgien. Ett annorlunda inslag i landet är att du kan hitta urgamla och fantastiska kyrkor på de mest oväntade platserna. Ta hjälp av en lokal guide för att hitta dessa byggnader bland bergen och dalarna i landet.

Kommentarer

Inga kommentarer för detta inlägg. Lägg till kommentar
Namn
Email (valfritt, visas ej)
Hemsida (valfritt)
Kommentar